SkinPen – medische microneedling

Waarom werken wij met de SkinPen

Er zijn ontzettend veel pennen voor microneedling op de markt. Er zit heel veel kwaliteitsverschil in en sommige pennen doen meer kwaad dan goed voor de huid. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde microneedling systeem / pen ter wereld. Het is tevens als enige FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné littekens. De SkinPen wordt in de USA geproduceerd terwijl de meeste andere pennen in China geproduceerd worden. Het heeft naast een FDA goedkeuring tevens een medisch CE keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. Veiligheid en kwaliteit staat bij Dermaskin voorop en daarom hebben wij gekozen voor de SkinPen. Ook de naaldjes van de SkinPen zijn anders dan alle andere naalden van de pennen op de markt. De meeste naalden zijn gekarteld of hebben een kromme punt. Hierdoor beschadig je de huid onnodig, je voelt dit ook tijdens de behandeling want de huid blijft haken aan de naald. Met de SkinPen is dit niet het geval omdat de naald glad is en scherp aan de bovenkant. De SkinPen werkt ook veel effectiever waardoor je ook minder behandelingen nodig zult hebben.

Voor wie is de SkinPen behandeling geschikt

• voor fijne lijntjes
• grove huidstructuur – grove poriën
• droge en vochtarme huid
• acne littekens
• voor een vermoeide, vale huid
• oppervlakkige pigmentvlekken (bijv. zonbeschadigingen)
• striae/ striemen
• voor alle huiden die een oppepper kunnen gebruiken

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Dit is een beetje verschillend per huidtype en indicatie. Een gemiddelde kuur bestaat uit 3 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken.
huidverjonging : we starten met 3 behandelingen waarna we 3 maanden stoppen om te kijken wat het gedaan heeft. Na deze 3 maanden kijken we of er nog meerdere behandelingen nodig zijn.
acne littekens: hierbij starten we in de meeste gevallen met 6 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Na 3 behandelingen kijken we wel samen hoe de vorderingen zijn. Oppervlakkige littekens hebben minder behandelingen nodig dan diepe littekens.

Is de behandeling pijnlijk?
Op zich valt het wel mee, je voelt het wel maar het gaat heel snel en het kan prikken. Wij werken met de SkinPen en dit apparaat “haakt” niet in de huid. Hierdoor maken wij geen extra beschadigingen (verwondingen) waardoor het ook minder pijnlijk is dan andere “pennen”. Wij maken ook geen ‘bloedbaden” omdat dit helemaal niet nodig is.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?
De huid ziet rood na de behandeling omdat we hier ook op werken en hij kan warm aanvoelen. Dit alles kan een paar uren aanhouden. Na een paar dagen is het mogelijk dat je ook wat schilfertjes krijgt, dit is volkomen normaal.

Nabehandeling thuis
De huid staat na de behandeling nog 24 uur open. Bij de behandelprijs zitten 2 tubes inbegrepen waarmee je thuis jouw huid gaat nabehandelen. Je mag niks anders gebruiken op de huid dan deze 2 tubetjes, ook geen foundation of zonnecreme.
eerste 24 uur na de behandeling : Skinfuse aanbrengen, dit mag meerdere keren per dag. Dit is een hydraterende creme.
na deze 24 uur : Rescue aanbrengen en dit moet minimaal 24 uur zijn en bij voorkeur langer. Dit is een kalmerende, herstellende en verzachtende creme. Gebruik een milde cleanser zonder fruitzuren.
3 dagen na de behandeling mag je weer overstappen op je eigen producten.

Voorbereiding op de behandeling
Stop minimaal 3 dagen voor de behandeling met retinol, vitamine A producten, fruitzuren en andere actieve werkstoffen.

Voordelen van medische microneedling met de SkinPen

Vele klinieken maken gebruik van een microneedling systeem om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van de SkinPen, welke een stapje verder gaat dan andere microneedling systemen. Wat zijn nu de voordelen van dit systeem?
• Een zeer onderscheidend kenmerk is dat de SkinPen FDA approved is. FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. Na validatie van meer dan 90 kwaliteits- en veiligheidseisen, waarbij veiligheid voor de huid altijd centraal staat, is de mogelijkheid tot het overbrengen van bloed/ziektes (cross-contaminatie) geëlimineerd.
• Een behandeling met de SkinPen kan het hele jaar door en is dus niet seizoensgebonden.
• Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Dit maakt de SkinPen uniek!